Fizica cu Dumnezeu…

Uite o discutie interesanta…despre fizica, energie, forma de viata, separare,  haos, creatie, unificare…cu Dumnezeu :-P…

Dumnezeu: Toata energia este constienta de sine, dar nu toata energia este constienta ca este constienta de sine.

Neale Donald Walsch: Poftim?

D: Tot ce e Viata, pana la cea mai marunta celula, molecula, particula sub-moleculara – contine inteligenta. Aceasta inteligenta elementara este incorporata. Este o codificare celulara. Pentru ca acest lucru este adevara, aceste minuscule particule se misca in moduri care au sens. Miscarea lor produce un rezultat anume si previzibil. Acest rezultat se numeste Viata. La nivel macro, el se numeste cosmologia universului. La nivel micro, se numeste fizica particulelor, teoria supercorzilor si asa mai departe.

NDW: Si undeva la mijloc suntem noi!

D: Acum ma urmaresti. DA!

Unii dintre voi numesc aceasta inteligenta incorporata „instinct de supravietuire”. Toate legile si predictibilitatea fizicii voastre se bazeaza pe intelegerea  la care ati ajuns. Acum, iata o intorsatura interesanta. La un anumit moment, in Procesul de Evolutie, Energia Vietii devine constienta ca este constienta de sine.

NDW: Acesta este un eveniment important, da?

D: Iti dai seama. Viata care devine constienta de ce ESTE. Viata in forma ei prezenta. Impactul este suprem, pentru ca el produce ceea ce eu numesc Fenomenul de Separare : atunci cand un element al Vietii are prima oara „ideea” ca este separat de Dumnezeu. Aceasta este Prima Miscare Fundamentala. Inainte de acest moment, particulele de energie se exprimau ca parte dintr-un Sistem general. Inteligenta lor era experimentata ca inteligenta Sistemului. (…)

In Prima Miscare Fundamentala de descoperire de sine, o unitate de energie devine constienta de Sine ca parte din Sistem, mai degraba decat Sistemul insusi. Curand, identitatea ei ca parte din Sistem se largeste si devine gandul ca este separata de Sistem.

NDW: Of-of!

D: Da, acesta este marele Of-of al Universului. Este mama tuturor of-of-urilor. De fapt, este absolut adevarat, pentru ca asta da nastere urmatorului proces al Vietii : haosul.

NDW: Haosul? Ca in „teoria haosului”?

D: Exact. Gandul ca esti „altceva” decat Sistemul este cel care aduce haosul in viata. (…)

Devenind constienta de sine, unitatea de energie nu mai este constienta de Sistemul mai mare din care face parte. Inteligenta ei – care este, de fapt, inteligenta Sistemului – este experimentata acum ca propria ei inteligenta. (…)Dar cand o unitate de energie vede ca nu este catusi de putin parte a Sistemului, ci ca este un produs al Sistemului, Forma de Viata a creat o iluzie. Este una din cele Zece Iluzii ale Oamenilor. Aceasta este Iluzia Lipsei de Unitate.

NDW : Si acum vine teoria haosului din fizica cuantica.

D: Da. Iar fizica cuantica, pur si simplu, este explicatia stiintifica a modului in care Dumnezeu – „Sistemul”, daca vrei – Isi vede fiecare dintre parti si Se priveste, influentand acele Parti. In termeni spirituali, ai numi acest fenomen un „nivel superior de constiinta”, sau „constienta de sine marita”. Asta este atunci cand Ceea Ce Este Constient experimenteaza faptul ca afecteaza lucrul de care ESTE constient.

NDW: „Nimic din ceea ce este observat nu este neafectat de observator.” Prima lege a fizicii cuantice.

D: (…)Acum, unitatea de energie – sau Forma de Viata – se experimenteaza din nou pe sine ca parte a unui Sistem. Devine constienta ca, cu cat vibratia energiei ei este mai rapida, cu atat mai rapida este frecventa ei si cu atat impactul ei asupra energiei din jur este mai mare.

NDW : Asta este absolut fascinant; pot chiar sa vad cum se aplica la viata mea. Cu cat devin mai constient de sine, cu atat ma vad avand mai mult impact asupra vietii care se desfasoara in jurul meu. Si cu cat simt mai mult acest lucru, cu atat mai constient devin de impactul meu potential – si pot sa iau in considerare acest lucru, in deciziile ulterioare.

D: Asa ar trebui sa stea lucrurile, dar multe Forme de Viata terestre – cele mai multe, de fapt – nu pot intotdeauna sa determine dinainte impactul, cu precizie. Astfel caracterul impredictibil devine o parte din Sistem. Asta se numeste Creatie. Este atunci cand Creatia si Creatorul sunt unul si acelasi lucru. Totul este predictibil in unitatea de energie pe care o numesti piatra. Lasata in treaba ei, ea va continua sa se manifeste exact in acelasi fel, pe o perioada indelungata. Desigur, chiar si piatra este rezultatul unui proces mai mare, care a produs-o. Ea a evoluat din altceva. Dar procesul acela a durat foarte mult, pentru ca unitatile de energie care il produc vibreaza cu o viteza si cu o frecventa foarte scazute.

Iar acum, apare fiinta omeneasca – o entitate de energie sau Forma de Viata care vibreaza la o frecventa mult mai ridicata si care are capacitatea sa vada in piatra ceea ce piatra nu vede si nu poate vedea la sine. Omul face un lucru total imprevizibil, din punctul de vedere al pietrei. Fiinta omeneasca ia piatra, o pune la un aparat si o lustruieste, pana ce ea se dezvaluie ca o piatra stralucitoare si minunata. Sistemul de energie mult mai lent, din care face parte piatra in mod normal, poate si el sa produca acelasi rezultat – pamantul devine aparatul, iar elementele sale freaca piatra, pana la aparitia unei pietre pretioase. Insa asta poate sa dureze eoni, pe cand o fiinta omeneasca, stiind cum sa deplaseze energia constient, pentru a produce un anumit rezultat – poate obtine acelasi lucru in cateva ore. Asta este Creatia Constienta.

NDW : Am inteles! Tot ce fac este parte din Procesul de Creatie, care este inerent in tot ce este Viata. Si dupa ce evoluez la un nivel foarte inalt, pot sa prevad si chiar sa controlez felul in care am impact asupra Vietii. Pot sa devin stapanul propriului meu destin.

D: Acum vezi legatura cu viata ta de zi cu zi? Odata ce intelegi toate astea, odata ce vei incepe sa privesti Viata, pe Dumnezeu si Creatia in alt fel – asta iti va transforma tot fundamentul fiintei tale. Asta schimba modul in care duci experienta Vietii Insasi – si cum te duci pe tine IN cadrul ei. Astfel, vedem ca tot ce este Viata creeaza – si ca elementele mai evoluate ale Vietii sunt capabile sa creeze in mod constient. Si cu cat o Forma de Viata este mai evoluata, cu atat ea va creea mai constient.

In sfarsit, pe masura ce Formele de Viata devin si mai constiente de sine, ele incep sa acceseze diferite niveluri de constiinta – inclusiv nivelul de constiinta din care au aparut ele. Asta produce o rasturnare a Fenomenului de Separare – A Doua Miscare Fundamentala: o disparitie a constiintei individuale, o contopire a ei in Tot, intr-o experienta pe care unii mistici orientali au numit-o extaz sau Nirvana.

NDW: Pot sa realizez asta, pot sa ajung in locul asta chiar acum, daca vreau. Asta imi spui, nu-i asa?

D: Exact asta spun, da. Extazul este starea naturala de a fi a tot ce este Viata; toate Formele de Viata se intorc la ea. Formele de Viata foarte evoluate intra si ies din aceasta Stare dupa vointa.

Miscarea aceasta ciclica – in si afara din extaz – propulseaza Viata Insasi si o face sa Fie. Extazul este cea mai inalta vibratie de energie posibila. Este Raiul. Este Nirvana. Este unificarea cu Unul. Este Sfarsitul Ciclului.

Acest Ciclu al Vietii nu se termina niciodata. Daca s-ar termina, Viata Insasi ar inceta sa mai fie. Asta nu se poate intampla, pentru ca Viata nu va permite sa se intample. Viata este condusa de trei principii elementare: functionalitate, adaptabilitate si sustenabilitate. Ea functioneaza sau, daca s-a atrofiat pana aproape de disfunctionalitate, se adapteaza – si adaptandu-se, se autosustine. Intotdeauna, Viata se auto-sustine. Viata este eterna. Toate lucrurile din Viata sprijina Viata.

NDW: Atunci nu trebuie sa ne ingrijoram de nimic pe aceasta planeta.

D: Aa, dar trebuie sa fiti atenti la al doilea din cele Trei Principii Elementare ale Vietii. Pentru ca, vezi tu, Viata este etern adaptabila. Adica, ea se va schimba, isi va altera forma in care se exprima, pentru a-si asigura sustinerea.

NDW: Ce inseamna asta pentru mine? Ce inseamna asta pentru oameni?

D: Inseamna ca planeta voastra poate sa devina iadul pe Pamant. Inseamna ca sistemul de energie din care faceti parte se va adapta in orice fel este necesar, pentru a se asigura sustinerea Vietii Insesi. Asa ca, daca tu, ca parte a Vietii, adaptezi Sistemul Vietii din care faci parte, in asa fel incat Sistemul este amenintat la nivelul functionalitatii sale, Sistemul se va adapta, la randul sau, pentru a se auto-sustine, iar tie, prietene, s-ar putea sa nu-ti placa modul in care o face. Sistemul este mai mare decat Micul tau Sine, iar greseala pe care o faci este ca iti imaginezi ca Micul tau Sine este mai mare decat Sistemul – care, desigur, este Marele Sine. Nu esti in afara Sistemului; esti o parte din Sistem, iar Sistemul va adapta acea parte a sa care esti tu, inainte sa te lase pe tine sa-l adaptezi PE EL, dincolo de limitele lui functionale.

Sursa : Neale Donald Walsch – Dumnezeul de maine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s