Miracolul iubirii II

Frumusetea fiecarei relatii consta in aceea ca ea contine un mare potential pentru instruire. Atunci cand esti constient de acest potential si esti dispus sa-l folosesti, nu poti fi dezamagit – indiferent care este rezultatul relatiei. Nici o relatie nu dureaza vesnic. Fiecare are inceputul si sfarsitul ei natural. Oamenii se unesc, pentru ca au lucruri importante de invatat impreuna. Atunci cand aceste lectii au fost invatate, ei merg mai departe – catre alte provocari, cu alti profesori. Asa stau lucrurile.

Cheia nu este sa-ti faci griji pentru cat de mult dureaza o relatie, ci sa-i acorzi toata energia si atentia ta. Traieste impreuna cu partenerul tau cat de multa bucurie cu putinta. Invata din momentele dureroase, cat de mult poti. Fa tot ce-ti sta in putinta pentru a fi cinstit si deschis cu celalalt. Nu face numai ce e bine pentru tine.

Fii flexibil si constructiv. Fii primul care cedeaza si binecuvanteaza. Daruieste, fara sa te ingrijorezi de ceea ce vei primi in schimb. Si, atunci cand cazi, ridica-te si razi de propria ta nesabuinta. Partenerul tau – oricat de multe provocari ti-ar oferi – iti pune la dispozitie o ocazie absolut extraordinara de a creste si a te dezvolta ca o fiinta umana, plina de compasiune. Eu nu as putea proceda mai bine decat o face el. Asa ca, fa tot ce poti si fii recunoscator. Considera-te norocos in fiecare zi. Trimite iubire si sprijin partenerului tau si tie insuti. Spuneti-va unul altuia ca faceti amandoi o treaba buna. Si, mai ales, straduieste-te sa-ti pastrezi increderea, deschiderea si cuprinde-l in permanenta pe celalalt in iubirea ta. Nu vei fi niciodata perfect in capacitatea ta de a darui sau de a primi iubire. Nu incerca sa fii perfect. Incearca sa fii ceva mai deschis in a darui si a primi, decat erai inainte. Aminteste-ti ca inveti. Vei face greseli. Te vei impotmoli – si la fel va face si partenerul tau. Dar accepta-ti greselile si binecuvanteaza-le. Accepta greselile partenerului tau si trimite-i binecuvantari pentru bunavointa lui de a ramane deschis la iubire. Asta e tot ceea ce poate face fiecare dintre voi. Exista o perfectiune in dorinta ta de a invata, pe care e posibil sa nu o intelegi.

(…) Prin oglinda pe care partenerul ti-o tine in fata, tu iti descoperi plenitudinea si inveti sa oferi lumii darul tau.

……………………………

abundenta nu inseamna ca ai o multime de bani, sau posesiuni materiale. Ea inseamna ca ai ceea ce-ti trebuie, ca-l folosesti cu intelepciune si daruiesti altora ceea ce nu-ti este necesar. Viata ta are tinuta, echilibru, integritate. Nu ai prea putin. Nu ai prea mult.

…………………………..

Atunci cand vorbesti de iubire, te rog, intreaba-te: „Este iubirea mea neconditionata?” Atunci cand vorbesti despre adevar, te rog, intreaba-te: „Este adevarul meu eliberat de judecata sau de opinie personala?” Atunci cand vorbesti de esenta, intreaba: „Sunt eu oare atasat de felul in care ma percep sau ma accepta oamenii?”

Libertatea de a fi tu insuti necesita o detasare mai mare decat iti inchipui. Atata timp cat vrei ceva de la cineva, nu poti fi tu insuti. Numai atunci cand nu doresti nimic special de la cineva, esti liber sa fii tu insuti si sa interactionezi cinstit si autentic cu ceilalti.

Nu spun aceasta ca sa te descurajez, ci ca sa te pregatesc pentru profunzimea si extinderea calatoriei in care te afli. Pentru a fi o persoana realizata, trebuie sa te desprinzi de toate asteptarile si conditiile – fie ca ele vin de la tine, sau de la altcineva.

…………………………………

Nu poti vedea lumina in ceilalti, pana cand nu o vezi in tine insuti. O data ce o vezi in tine, nu mai exista nimeni in care sa nu vezi lumina. Nu conteaza daca ei o vad sau nu. Tu stii ca ea e acolo. Si, atunci cand le vorbesti, tu te adresezi, de fapt, luminii.

………………………………

Vei vedea o fiinta sclipitoare, pe deplin meritorie si capabila de iubire, cu o putere creatoare dinamica, generoasa si care se implineste prin ea insasi.

……………………………….

Atunci cand cunosti adevarul despre tine, stii ca tu nu esti trupul tau. Desi trebuie sa-l accepti si sa-l ingrijesti. Tu nu esti gandurile si sentimentele tale, desi trebuie sa fii constient de ele si sa vezi cum iti creeaza scenariul vietii. Tu nu esti rolurile pe care le joci – sot sau sotie, mama sau tata, fiu sau fiica, subordonat sau sef, secretara sau instalator – desi trebuie sa te impaci cu orice rol pe care alegi sa-l joci. Tu nu esti nimic exterior. Nu esti nimic din ceea ce poate fi definit de catre ceva, sau de altcineva.

…………………………….

Indiferent cat esti de armonizat, implinit sau sfant, viata nu se va desfasura asa cum te astepti tu. Uneori se va ivi o provocare ascunsa care va necesita intreaga iubire, rabdare si atentie, Alteori, poate sosi un dar neasteptat – cum ar fi o pasare colibri, ce apare ca prin farmec la geamul tau.

Acestea sunt suisuri si coborasuri pe parcursul calatoriei vietii. Dar suisurile nu sunt intotdeauna in sus, iar coborasurile nu sunt neaparat in jos. Buddha stia acest lucru. Si tu il vei afla. Fii doar statornic in viata.

Sursa : Paul Ferrini – Miracolul iubirii (Reflectii ale Mintii Christice)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s