Miracolul iubirii I

Lumea pe care o vezi, atunci cand Spiritul este prezent in inima si in viata ta, nu este aceeasi lume pe care o vezi atunci cand esti preocupat de necesitatile ego-ului. Lumea pe care o vezi, atunci cand daruiesti iubire, nu este aceeasi lume pe care o vezi, atunci cand o pretinzi.

Daca vrei sa treci dincolo de trup, invata sa-l folosesti intr-un mod plin de iubire. Gandeste si vorbeste frumos despre tine si despre ceilalti.

Fii pozitiv, constructiv, plin de solicitudine.

Nu cauta ceva de criticat. Nu insista asupra a ceea ce pare ca nu este in regula.

Daruieste iubire, cu orice ocazie. Adu-ti-o tie, atunci cand esti trist. Adu-o celorlalti, atunci cand ei se indoiesc, sau au o atitudine negativa.

Fii prezenta iubirii in lume. Numai asta esti tu.

Tot restul e o iluzie.

…………………………………..

Atunci cand gandul : „Nu ma iubeste nimeni” iti va veni in minte, il vei recunoaste si-l vei reformula intr-un mod mai aproape de adevar si mai responsabil: „ Vad ca nu ma simt iubit chiar acum.” In loc sa incerci sa-i faci responsabili pr „altii” pentru faptul ca nu te simti iubit, iti vei asuma tu insuti responsabilitatea pentru aceasta. Simpla deplasare a responsabilitatii pentru starile tale negative, de la „altii”, la tine insuti, este inceputul vindecarii si corectiei.

Atunci cand nu te simti iubit, pui in mod natural intrebarea: „Ce sa fac pentru a ma simti iubit, chiar acum?” Ceea ce intelegi, pe masura ce explorezi aceasta intrebare importanta, este ca singurul mod in care sa te poti „simti” iubit, este acela de a „gandi” un gand de iubire. Gandurile de iubire duc la starea emotionala de a te simti iubit. Si, din aceasta stare emotionala pozitiva, se ivesc fapte care te conecteaza la ceilalti.

Nu conteaza daca acest gand de iubire este indreptat spre tine insuti, sau spre altcineva. Orice gand de iubire e bun. Iubirea este cu desavarsire altruista si neselectiva. Indiferent pe cine iubesti, e in regula. Atunci cand oferi iubire unei alte persoane – ti-o oferi, in acelasi timp, si tie.

…………………………………

Izvorul iubirii se afla in propria ta inima. Nu astepta ca altii sa-ti dea iubirea de care ai nevoie. Nu da vina pe altii pentru ca se retin de la a-ti da iubire. Tu nu ai nevoie de iubirea lor. Ai nevoie de iubirea ta. Iubirea este singurul dar pe care ti-l poti face tu insuti. Fa-ti-l tie insuti – si universul va rasuna de un mare „Da!”. Refuza-ti-l, si jocul de-a v-ati ascunselea va continua, iar tu vei „cauta iubirea aiurea”.

………………………………….

(Drama relatiei)

In cadrul unei relatii, este tentant sa crezi ca cealalta persoana detine cheia fericirii tale. Cand acea persoana este fericita si plina de iubire fata de tine, e usor sa gandesti pozitiv. Insa atunci cand cealalta persoana este vlaguita, interiorizata si exprima ganduri si emotii negative, nu mai este asa de usor sa ramai pozitiv.

Felul in care te simti este adesea determinat de felul in care te trateaza ceilalti. Dar acest lucru nu este absolut obligatoriu. Daca nu poti controla felul in care oamenii reactioneaza fata de tine, poti alege cum sa reactionezi la gandurile, sentimentele si faptele lor.

Atunci cand oamenii te judeca, iti gasesc greseli sau se retin de la a-ti darui iubire, iti poti da seama ca nu se simt iubiti. Sunt posedati de propriile lor indoieli si temeri. Intelege bine ca tu nu esti raspunzator pentru felul in care simt ei. Nu accepta sa se dea vina pe tine. Fii doar prezent si plin de iubire, atat cat poti in acel moment. Daca nu poti fi prezent si plin de iubire, cere-ti scuze si pleaca. Nu reactiona la negativitatea celeilalte persoane si nu te angrena in ea. Du-te in alta camera. Fa o plimbare de unul singur. Si lucreaza asupra ta, pentru a-ti aduce tie insuti iubire si acceptare.

Continua sa te iubesti, pana cand nu mai ai nevoie ca cealalta persoana sa aiba o reactie pozitiva. Cand iubirea pentru tine insuti te umple si da pe dinafara, directioneaza-o catre cealalta persoana. Nutreste ganduri pozitive. Fii dispus sa treci cu vederea comportamentul negativ al celeilalte persoane. Intelege ca negativitatea si auto-protejarea ei provin din frica.

Simte compasiune pentru suferinta celeilalte persoane, chiar daca este creata de ea insasi. Atunci cand o vezi, daruieste-i o privire calda, un cuvant amabil sau o imbratisare. Extinde asupra ei iubirea pe care ai gasit-o in interiorul tau.

Iubirea nu se plange, nu se cearta si nu blameaza. Iubirea il accepta, pur si simplu, pe celalalt – exact asa cum este el. Iubirea nu tine cont de frica, pentru ca frica, la urma urmei nu este reala. Ea este o cuta temporara in tesatura vietii. Cutele nu dureaza o vesnicie. In momentul urmator, tesatura poate fi intinsa bine, iar cuta va disparea. Iubirea respecta tesatura si stie ca aceasta este indeajuns de flexibila pentru a se adapta la noile conditii.

Nici un partener nu este fericit tot timpul. Nu ingadui ca fericirea ta sa depinda de fericirea partenerului tau. Asta nu va face decat sa va traga pe amandoi in jos. Ingrijeste-te de propria ta gradina si ofera-i partenerului un trandafir. A refuza sa-ti ingrijesti gradina si a te plange ca partenerul tau nu-ti daruieste niciodata trandafiri, nu-l va face pe nici unul dintre voi sa se simta mai bine.

………………………….

Majoritatea relatiilor pot evolua, atunci cand amandoi partenerii inceteaza de a se mai concentra asupra a ceea ce nu primesc unul de la celalalt si se concentreaza, in schimb, asupra a ceea ce-si pot darui unul altuia.

Sursa : Paul Ferrini – Miracolul iubirii (Reflectii ale Mintii Christice)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s