Osho si sexul II

 

Relaxeaza-te impreuna cu cealalta persoana. Daca nu se intampla nimic, nici nu trebuie sa se intample ceva. Daca nu se intampla nimic, atunci exact asta se intampla…si asta este foarte frumos! Nu trebuie ca orgasmul sa se produca in fiecare zi. Sexul ar trebui sa insemne doar sa fiti impreuna, doar sa va dizolvati unul in celalalt. Apoi, unul poate sa continue sa faca sex o jumatate de ora, relaxandu-se in celalalt. Pe urma va veti afla intr-o stare de completa uitare de sine, deoarece nu este nevoie de minte. Dragostea este singurul lucru pentru care nu este nevoie de minte; si aici greseste Occidentul: introduce mintea chiar si in asta!

Prin urmare, relaxati-va pur si simplu unul prin celalalt si uitati de minte. Bucurati-va de simpla prezenta a celuilalt, de intalnire, si pierdeti-va in ea. Nu incercati sa obtineti ceva de pe urma ei, nu este nimic de obtinut, intr-o buna zi, va urma o coborare a orgasmului; nu va exista niciun varf. Nu va fi decat relaxare, insa si aceasta va avea propriul varf, pentru ca are profunzime. Intr-o buna zi, corpul se va propulsa el insusi spre o culme a orgasmului, dar si aceasta va veni de la sine; voi doar va veti afla acolo.

Uneori va fi o vale, uneori va fi un varf…si acesta este un ritm. Nu poti avea un varf in fiecare zi. Daca ai numai varfuri, atunci varful nu va fi prea inalt. Trebuie sa cuceresti varful, trecand prin vale. Prin urmare, e un raport de jumatate-jumatate. Uneori va fi un orgasm de vale. Dupa aceea te pierzi in intunericul vaii, in racoarea si pacea ei. Asa iti cuceresti un varf. Intr-o zi, energiile sunt gata: ele insele se indreapta spre varf, tu nu ai niciun merit. Cum ai putea avea? Cine esti tu si cum ai putea sa reusesti acest lucru? Aflandu-te in vale, energia se acumuleaza; varful se naste din vale. Apoi vine un orgasm extraordinar; intreaga ta fiinta este inundata de placere.

 

In varf va fi placere, in vale va fi pace. Si, in cele din urma, pacea este mai pretioasa decat placerea, deoarece placerea va fi de moment: nu poti ramane in varf mai mult de un moment. Varf inseamna ca este foarte ingust; este asemenea unei piramide. Nu poti ramane acolo prea multa vreme; nu poti ramane acolo decat un moment. Insa poti ramane mai mult cand urmeaza o vale. Ambele trebuie sa fie savurate; ambele au ceva de oferit. Ambele sunt semnificative si ambele te ajuta sa cresti.

In sfarsit, tantra spune ca orgasmul din vale este cu mult superior celui din varf. Orgasmul din varf este imatur, orgasmul din vale este de o mare maturitate. Orgasmul din varf  aduce excitatie : este febril si plin de pasiune. Aduce infiorare, dar fiorii sunt obositori. Orgasmul din vale nu aduce fiori, ci liniste si aceasta liniste este cu mult mai pretioasa, are o mult mai mare putere de transformare. Te va insoti douazeci si patru de ore. O data ce ai ajuns intr-o vale, valea aceea te va insoti. Varful va fi pierdut, vei fi obosit si vei adormi. Valea va continua: zile intregi poate sa aiba efect asupra ta. Va veti simti relaxati, alaturati.

Ambele sunt bune, insa nimic nu se poate “face”. Trebuie pur si simplu sa lasi calea libera. Prin urmare, dragostea este un gen de relaxare in care lucrurile trebuie sa fie lasate in voia lor.

Osho – Echilibrul corp-minte

vezi si Osho si sexul I

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s