Osho si sexul I

Atitudinea occidentala consta in a face ca lucrurile sa se puna in miscare, in a face ceva! Si exista cateva lucruri care nu pot sa fie “facute”. Sub aceste aspecte, Occidentul innebuneste de-a dreptul!

Somnul si sexul – acestea sunt lucruri pe care nu le poti “face” si, prin urmare, Occidentul sufera foarte mult de pe urma lipsei de somn, a insomniei, precum si de pe urma sexului. Fiecare isi face probleme ca nu traieste experienta sexului asa cum ar trebui. Orgasmul nu vine, este foarte localizat sau nu prea total. Iar calitatea somnului nu este buna : sunt prea multe vise. De multe ori, te trezesti sau trebuie sa astepti cu orele sa soseasca somnul. Oamenii incearca tot felul de lucruri pentru a adormi : tranchilizante, trucuri, mantre si meditatie transcedentala.

De asemenea, oamenii sunt foarte ingrijorati in privinta sexului. Insasi aceasta ingrijorare si insusi acest effort de a face ceva constituie problema.

Sexul se intampla; nu este un lucru pe care trebuie sa-l faci. Prin urmare, trebuie sa inveti atitudinea orientala fata de sex, atitudinea tantra. Atitudinea tantra consta in faptul ca trebuie sa-ti iubesti partenerul. Nu este nevoie de planificare, nu este nevoie sa repeti in minte. Nu trebuie sa faci nimic anume : doar sa iubesti si sa fii disponibil. Jucati-va cu energiile voastre. Iar cand incepeti sa faceti dragoste, nu este nevoie deloc sa o faceti in stil mare. Altfel te vei preface si la fel va proceda si partenera. Ea se va preface ca e o amanta extraordinara, iar tu te vei preface ca esti un amant extraordinar…si amandoi veti fi nesatisfacuti! Nu este deloc nevoie sa pozati.

Actul dragostei este o rugaciune tacuta. Este meditatie. Este sfant; este sfanta sfintelor. Prin urmare, cand faci dragoste cu o femeie ia-o foarte incet, cu gust, insusindu-ti fiecare aroma. Si ia-o foarte incet: nu e nicio graba, de ce sa te grabesti? Exista suficient timp.

Iar in timp ce faci dragoste, uita de orgasm. Dimpotriva, cauta sa te afli intr-o stare foarte relaxata cu femeia, relaxati-va unul in celalalt. Mintea occidentala se gandeste incontinuu cand vine, cum sa o faca repede si extraordinar, si nu stiu ce si nu stiu cum. Aceasta gandire nu permite energiilor corpului sa functioneze. Nu permite corpului sa isi urmeze calea; mintea se tot amesteca…

Osho – Echilibrul corp-minte

vezi si Osho si sexul II

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s