OSHO-O simfonie de bucurie

 

File:Refraction through glasses 090306.jpg

Realmente, bucuria nu inseamna nimic altceva decat ca trupul nostru este in simfonie si nimic altceva – ca el are un ritm muzical, si nimic altceva. Bucuria nu este placere ; placerea trebuie sa fie obtinuta din altceva. Bucuria inseamna sa fii tu insuti – viu , deplin, vibrant, vital. O senzatie a unei muzici subtile in jurul corpului tau si in interiorul corpului tau, o simfonie – aceasta este bucuria. Poti sa fii bucuros cand corpul iti curge, cand este intr-o curgere asemenea celei a raului.

Organismul sanatos este intotdeauna capabil sa atinga culmile orgasmului. Este orgasmat. Este ca un torent, este ca o curgere.

Cand un om fericit rade, o face ca si cum intregul lui corp ar rade. Nu doar cu buzele, nu doar cu chipul. Din crestet pana in talpi, rade ca un organism total. Un freamat de ras ii strabate intreaga fiinta. Intreaga sa bioenergie freamata de ras. Este ca un dans. Cand un om sanatos este trist, este cu adevarat trist, in intregul sau. Cand un om sanatos este furios, este realmente furios, in intregul sau. Cand face dragoste, face dragoste si atata tot.

De fapt, nu este corect sa spun ca face dragoste. Expresia este vulgara, deoarece dragostea nu poate sa fie facuta. Nu este vorba ca face dragoste – el este insasi dragostea. Nu este nimic altceva decat energia dragostei. Cand merge, nu este nimic altceva decat energie in deplasare. Nu este vorba despre mers. Daca sapa o gaura, este doar sapatura.

Un om sanatos nu este o entitate: este un proces, un proces dinamic. Sau putem spune ca un om sanatos nu este un substantiv, ci un verb – nu un rau, ci curgerea raului. In permanenta curge in toate dimensiunile, revarsandu-se. Si orice societate care impiedica asta este patologica. Orice persoana care este inhibata in orice fel este patologica, dezechilibrata. Doar o parte functioneaza, nu intregul.

Multe femei nu stiu ce este orgasmul. Multi barbati nu stiu ce este un orgasm complet. Multi ajung doar la un orgasm local, un orgasm genital, care este limitat la organele genitale. Un mic freamat in organele genitale – si gata. Nu este la fel ca posedarea atunci cand intregul corp se misca intr-un vartej si te pierzi in abis. Pret de cateva momente timpul se opreste si mintea nu mai functioneaza. Pret de cateva momente nu stii cine esti. Acesta este un orgasm total.

Omul este nesanatos si patologic deoarece societatea l-a facut invalid din multe puncte de vedere. Nu ti se permite sa iubesti total, nu ti se permite sa fii furios; nu ti se permite sa fii tu insuti. Ti se impun o mie si una de limitari.

Daca vrei sa fii cu adevarat sanatos, trebuie sa te debarasezi de inhibitii. Trebuie sa desfaci tot ceea ce ti-a facut societatea. Societatea este criminala, insa este singura societate pe care o avem, astfel incat deocamdata nu se poate face nimic altceva. Fiecare om trebuie sa-si gaseasca singur calea de iesire din aceasta societate patologica si cel mai bun mijloc este sa inceapa sa devina orgasmatic sub cat mai multe aspecte cu putinta.

Daca te duci sa inoti, atunci inoata, dar inoata ca o fiinta totala, astfel incat sa devii inot ca verb; substantivul este dizolvat. Daca alergi, atunci alearga; apoi fii alegare, nu alergator. La Olimpiade avem alergatori, euri, competitori…toti foarte ambitiosi. Daca poti pur si simplu sa alergi, fara ca alergatorul sa fie prezent, acea alergare devine Zen; devine meditativa. Danseaza, dar nu deveni dansator, deoarece dansatorul incepe sa manipuleze si, pe urma, nu este total. Danseaza pur si simplu si lasa dansul sa te poarte oriunde vrea.

Elibereaza viata, increde-te in viata si incetul cu incetul viata iti va distruge toate inhibitiile si energia va incepe sa curga in toate acele parti unde a fost impiedicata sa curga.

Prin urmare, orice ai face, aceasta idee ascunsa trebuie sa devina mai mult o curgere. Daca tii pe cineva de mana, tine cu adevarat mana aceea. Oricum o tii, asa ca de ce sa risipesti momentul? Tine-o cu adevarat! Sa nu fie doar doua maini moarte care se tin una de cealalta, fiecare intrebandu-se cand are cealalta de gand sa plece. Daca vorbesti, atunci vorbeste cu pasiune; altfel ii vei plictisi pe ceilalti si te vei plictisi pe tine insuti.

Viata trebuie sa fie pasiune, o pasiune vibranta, o pasiune pulsanda, o extraordinara energie. Orice faci, trebuie sa nu fie opac; mai bine nu face. Nu exista nici o datorie de a face ceva, insa orice simti nevoia sa faci, fa cu adevarat.

Incetul cu incetul vor disparea toate inhibitiile si intreaga ta viata va fi adusa pe calea cea dreapta. Corpul va fi adus pe calea cea dreapta ; mintea va fi adusa pe calea cea dreapta. Societatea ti-a schilodit corpul, mintea – totul. Ti-a pus la dispozitie anumite optiuni; niste fante foarte inguste sunt deschise si nu poti sa vezi decat prin ele. Nu ti se permite sa vezi intregul.

 

Osho – Echilibrul corp-minte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s