Caligrafie cu daruire de sine…

Fac literele sa danseze (…). Eu m-am apropiat de Allah prin caligrafie, prin cautarea sensului perfect al fiecarui cuvant. O simpla litera ne cere sa punem in ea toata forta continutului, ca si cum i-am sculpta intelesul. Astfel, cand sunt scrise textele sacre, in ele se afla si sufletul omului care a servit drept instrument pentru a le face cunoscute lumii. Si nu numai textele sacre, ci orice punem pe hartie. Pentru ca mana care traseaza liniile sa oglindeasca sufletul celui care le scrie.

Penita cu care scrii acum aceste versuri este doar un instrument. Nu are constiinta, urmeaza dorinta celui care o tine in mana. In privinta asta seamana mult cu ceea ce numim noi “viata”. Multi oameni se afla pe lumea asta numai fiindca joaca un rol, fara a intelege ca exista o “Mana Invizibila” care ii conduce. In clipa asta, in mainile tale, in pensula care traseaza fiecare litera se afla intentiile sufletului tau. Incearca sa intelegi importanta acestui lucru.

Pentru a uita regulile, trebuie sa le cunosti si sa le respecti.

Va veni si momentul in care nu va mai trebui sa te gandesti la ce faci. Devi tu insati litera, cerneala, hartia si cuvantul.

Lumina e nestatornica, se stinge la vant, se aprinde la fulger, nu este niciodata aici sa straluceasca asemenea soarelui – dar merita sa lupti pentru ea.

Nu e nimic gresit in a face lucruri simple.

” E bine sa dai atunci cand cineva cere, dar e mult mai bine sa poti oferi tot aceluia care n-a cerut nimic. (…) Dar exista vreun lucru care se poate pastra? Tot ce avem va fi daruit intr-o buna zi. Copacii ofera pentru a continua sa traiasca, fiindca a pastra inseamna a pieri.(…) Dar meritul cel mai mare nu e al celui care daruieste, ci al celui care primeste fara a se simti dator. Omul da putin atunci cand nu are decat bunuri materiale; dar ofera mult atunci cand se daruieste pe sine.” – Khalil Gilbran

Dragostea este. Fara definitii. Iubeste si nu intreba prea mult. Doar iubeste.

 P. Coelho – Vrajitoarea din Portobello

One thought on “Caligrafie cu daruire de sine…”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s