Invatam sau regresam

Iata un articol al lui Robin Sharma, preluat de pe cariereonline care mi-a placut la nebunie ;-)… poate pentru ca imi plac cartile la nebunie mai ales de cand lucrez in Anticariatul Socrate. Si articolul…

Exista un remediu impotriva imbatranirii, de care nu vorbeste nimeni. Se numeste invatare. Dupa parerea mea, atata vreme cat inveti ceva nou in fiecare zi, iti largesti orizontul cunostintelor personale si iti perfectionezi modul de a gandi, nu poti imbatrani.

Nu imbatranesc decat aceia care isi pierd dorinta de a progresa si curiozitatea naturala. „La fiecare trei sau patru ani, ma apuc sa studiez ceva nou.

De exemplu, arta japoneza; sau poate economia. Trei ani de studiu nu sunt in niciun caz suficienti pentru a stapani o disciplina, dar sunt de ajuns pentru a o intelege. Asadar, timp de peste 60 de ani, am tot studiat cate o disciplina,” spunea Peter Drucker, intemeietorul managementului modern, care a trait pana la varsta de 95 de ani. O personalitate stralucita.

Anul trecut, am avut bucuria de a petrece cateva ore discutand cu Shimon Peres, fostul prim ministru israelian si laureat al premiului Nobel pentru pace. Avea aproape 82 de ani pe atunci si nu am putut sa nu remarc cum ii scanteiau ochii vorbind despre dragostea sa pentru carti, mari idei si invatare.

L-am intrebat: „Domnule Peres, cand cititi?” Raspunsul a fost: „Robin, dar cand nu citesc? Citesc dimineata cand ma trezesc, citesc oricand am un ragaz in timpul liber si in fiecare seara fara exceptie. De obicei imi petrec sfarsitul de saptamana citind carti bune. Cartile sunt tovarasii mei nedespartiti.” Si a adaugat cu un zambet: „Daca mananci de trei ori pe zi, vei fi satul. Dar daca citesti de trei ori pe zi, vei fi intelept.”

Prea multi oameni nu mai pun niciodata mana pe o carte dupa absolvire. De necrezut. Prea multi petrec mai mult timp in fata televizorului, decat cufundati in gandurile celor mai mari personalitati care au trait pe acest pamant. Prea multi si-au inchis mintea in fata ideilor noi si a gandurilor inalte.

O singura idee intalnita intr-o carte poate schimba complet modul in care comunici cu oamenii. O singura idee gasita intr-o carte te poate ajuta sa duci o viata mai lunga sau mai fericita sau sa-ti conduci afacerile cu un succes remarcabil. Nu plecati niciodata de acasa fara o carte in mana.

Inteles, sa traiti! 🙂

3 thoughts on “Invatam sau regresam”

  1. Imi place Robin Sharma si invataturile lui. E stralucit.

    Si imi place Blogul tau. Ai facut o treaba buna!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s