Dalai Lama – o autobiografie spirituala

Uai…ce carte…Nu stiam nimic concret despre lupta si suferintele indurate de tibetani de 5 decenii incoace. Tulburator de-a dreptul… Cruzimea de neimaginat a chinezilor comunisti…Un adevarat holocaust… Masurile luate de Dalai Lama si apelul lui consecvent la ajutor international, acestea nefiind soldate cu succes…Si un pic din filozofia lui de viata, din care voi cita cateva fraze…O carte care-ti ramane pe suflet…

Potrivit legii reciprocitatii, asociate cu principiul interdependentei, noi facem parte din lume tot atat cat si lumea face parte din noi. Prin urmare, cine se transforma, transforma lumea.

Idealul de bodhisatva corespunde aspiratiei de a practica o compasiune infinita cu o intelepciune infinita.

Scopul tuturor traditiilor religioase principale nu este acela de a construi mari temple in exterior, ci acela de a construi temple de bunatate si de compasiune in interior, in inimile noastre.

Cheia fericirii rezida in forta spiritului, in linistea interioara si intr-o calitate precum constanta.

Fiecare moment al constiintei provine dintr-un moment de constiinta precedent. Cand spunem persoana, spunem de fapt flux al constiintei. Acest flux, la fel ca si persoana, este fara inceput si fara sfarsit. Este vorba de un continuu efemer, depinzand de cauze si de conditii care se transforma.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s