Conversatii cu Dumnezeu…

Praying-Hands

Intr-o zi, daca ai foarte mult curaj, vei trai experienta unei lumi unde a face dragoste este considerat un lucru mai bun decat a face razboi.

Majoritatea oamenilor intra intr-o relatie, gandindu-se mai degraba la ceea ce pot sa obtina din ea, decat la ceea ce aduc ei in ea, Scopul unei relatii este de a decide ce parte din tine ai vrea “sa se arate”, nu ce parte din celalalt ai putea sa capturezi sau sa pastrezi.

Totusi scopul unei relatii nu este de a avea o alta persoana care sa te desavarseasca, ci de a avea pe cineva cu care sa impartasesti desavarsirea ta. In asta consta paradoxul relatiilor umane: tu nu ai nevoie de o anumita persoana pentru ca tu sa traiesti pe deplin experienta lui Cine Esti si… fara o alta persoana, tu nu esti un nimic. Acestea sunt atat misterul, cat si minunea  – atat frustrarea, cat si bucuria experientei umane.

Ce ar face dragostea acum?

Intr-o zi, o mamica a intrat in bucatarie si si-a gasit fetita la masa, cu o multime de creioane colorate in jurul ei, foarte concentrata asupra unui tablou pe care-l desena. “Ce desenezi tu acolo?”, a intrebat mamica. “E chipul lui Dumnezeu, mamico”, a raspuns fetita cea frumoasa, iar ochii ii straluceau. “Scumpa mea, e foarte dragut, dar, vezi tu, nimeni nu stie cu adevarat cum arata Dumnezeu.” “Asa este”, a ciripit fetita, “dar daca m-ai lasa sa-l termin…”

In cazul unor intrebari despre viata, misterul este mult prea mare ca sa-l puteti rezolva voi. De ce sa nu priviti acest mister ca pe ceva sacru? Si de ce sa nu permiteti sacrului sa ramana sacru si sa-l lasati in pace?

                               fragmente din Conversatii cu Dumnezeu I de Walsch Neale Donald

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s