Descoperindu-l pe Eckhart Tolle

Stillness_by_Eckhart_Tolle,_on_a_Park_bench_plaque,_facing_Sacramento_River,_Redding_CA 

Aseara am dat peste niste informatii ce nu-mi erau intru totul necunoscute. Ma fascineaza partea spirituala, ca sa nu-i zic esoterica, a psihologiei. Limitele mintii umane sau chiar lipsa acestora.

Vreau sa va arat in continuare insa cateva citate ce in mine au starnit ecouri si liniste interioara totodata. Este vorba de Eckhart Tolle iar citatele sunt preluate de pe Blogul lui Oreste. Daca va plac, gasiti aici mai multe despre el, materiale video si cartile lui in format electronic. Pe langa acestea, blogul este o sursa, zic eu, semnificativa de informatii mai altfel. Si ma voi opri deocamdata aici…nu inainte insa de a va imbratisa si oferi si site-ul in limba romana dedicat lui Eckhart Tolle. De abia astept sa-i savurez cartile…

Putem percepe o liniste interioara alerta, in profunzime, in timp ce lucrurile se petrec la suprafata. Aceasta este nelimitatul. Aceasta este adevarata inteligenta.

Un nou rai si un nou pamant se ridica in fiecare din noi,…chiar in acest moment! Asa ca a va trezi la scopul adevarat al vietii voastre nu este,… sa incercati sa cautati ceva de obtinut in viitor si sa asteptati implinirea de sine,… acolo – ci sa va asezati in acest moment – in prezent – lasand astfel egoul sa se dizolve! Scopul simtirii si trairii constiente a vietii interioare – este primordial, si acest scop este sa va treziti si sa fiti constienti de nemarginirea care sunteti! Asa ca, …starea aceasta de constiinta treaza, nelimitata, trebuie sa o puneti in toate lucrurile pe care le faceti, astfel incat ea sa fie pe primul loc,… si intotdeauna factorul primordial!

 Pentru ca este o deschidere spre dimensiunea verticala, care nu are nici-o limita – prezentul nu este niciodata limitat, sau incarcat cu probleme. Problemele au nevoie pentru a supravietui de timp, adica de trecut si viitor.

Pentru a gasi poarta, trebuie doar SA TE OPRESTI odata din scormonirea nesfarsita a trecutului si viitorului povestii care este viata ta. Acolo sunt carti,… povestiri si tu le-ai rumegat tot timpul. Asa ca abandoneaza-ti povestea. Nu este ceea ce esti tu cu adevarat. De obicei, oamenii traiesc purtand toata viata cu ei o povara, care este trecutul si viitorul lor, o greutate – istoria lor personala, intotdeauna nefericita – si fac asta pentru ca spera ca ii va face candva, sa se simta mai impliniti in viitor. Dar asta nu se va intampla niciodata, asa ca renunta la aceasta continua cautare! Opreste-te – nu mai cauta nimic! Abandoneaza aceasta cautare! E fara rost!

Nu poti rezolva problemele pe care le ai prin gandirea indarjita, doar creezi probleme.. prin… gandire. Solutia apare numai atunci cand te opresti din a gandi si devii linistit si absolut prezent, fie si numai pentru un moment. Apoi, un pic mai tarziu, cand gandul se intoarce, deodata ai o inspiratie, care nu exista inainte.

 Da drumul la gandirea excesiva si vei vedea cum totul se va schimba miraculos! Relatiile ti se vor schimba, pentru ca nu mai astepti si nu mai ceri ca cealalta persoana sa faca ceva pentru tine, sa iti dea ceva, spre a-ti intari si creste egoul. Nu te mai compara cu ceilati si nu mai incerca sa fii mai mult decat ei (si toate astea numai pentru a-ti intari egoul). Lasa-i pe toti sa fie asa cum sunt! Nu este nevoie sa-i schimbi! Nu trebuie sa-i faci sa se poarte altfel, numai ca sa fii tu fericit!

 Cand sunt singur, cea mai adanca bucurie este sa fiu NIMENI!

Nu ma mai identific extern cu nimic. Ma duc simplu in liniste, cat mai adanc. Locul pe care-l iubesc cel mai mult este LINISTEA Nu pierd linistea cand vorbesc, deoarece cuvintele rasar atunci chiar din liniste. Cand oamenii ma lasa singur, nu mai ramane decat PACEA. Si asta imi place foarte mult!

2 thoughts on “Descoperindu-l pe Eckhart Tolle”

  1. 🙂 You’re really kind saying this. Thank you.Maybe it’s because I grew… I will do my best now on. Kind regards.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s