Cuvinte din carti…

Cateva sfaturi pline de intelepciune :

Sa nu te grabesti niciodata, tinere. Tine minte acest lucru. Fiecare lucru- absolut fiecare lucru – are timpul lui, viteza lui, ritmul lui, si numai un prost incearca sa grabeasca asta.

Fa primul pas – nici mai mult, nici mai putin – si calea ti se va deschide.

Nimic pe lume nu e bun sau rau, decat ce hotaraste gandul tau. Cand iti observi gandurile in loc sa fii stapanit de ele, mintea ta este deschisa si receptiva, asa cum trebuie sa fie. Atunci – si numai atunci – poti primi raspunsurile pe care le doresti.

Secretul este acesta: este ceva ingrozitor de gresit in modul nostru de a gandi; in modul in care gandesti tu, in care gandesc eu, in care gandim toti. Acele ganduri care alearga prin mintea ta nu sunt ale tale. Nu noi le creem, ele vin de undeva din afara noastra. Fara sa stim – sau sa banuim ceva – acest lucru, le consideram a fi gandurile noastre personale, care se nasc singure. Credem ca noi suntem aceste ganduri ingrozitoare – aceasta bestie – tot timpul, crezand ca noi susntem bestia. Toti trebuie sa gandim. Dar trebuie sa incepi sa gandesti in alt mod, altel decat pana acum. Cum? Trebuie sa incepi sa-ti observi gandurile.

Nu este nimic de facut, doar ceva de vazut. Fii doar observatorul impartial din viata ta si tot ce vei avea nevoie sa stii ti se va dezvalui si ti se va darui.

Nu trebuie sa te lupti cu acele ganduri, sau chiar sa incerci sa le inabusi – oricum nu putem face asta. Tine minte doar sa le observi. Si apoi observa ce se intampla!

Lucrurile nu-s ceea ce par. Cauta intotdeauna “imposibilul” de care nu te desparte niciodata decat un pas.

Acum este raspunsul. Nu uita niciodata clipa prezenta si raspunsul va veni de la sine, aproape ca prin farmec.

Fiecare sa-si cerceteze gandurile. Le va gasi pe toate ocupate cu trecutul si viitorul. Nu ne gandim aproape deloc la prezent si, daca ne gandim la el, este numai pentru ca, in lumina lui, sa planuim viitorul…Prin urmare, nu traim niciodata, ci doar speram sa traim, si , pregatinu-ne mereu, sa fim fericiti, inevitabil, nu vom fi niciodata. (Pascal)

Margineste-te la prezent. (Aurelius)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s