Iluzia celui mai bun prieten…

Fata plus baiat niciodata egal amicitie

Cu siguranta, te-ai confruntat macar o data cu dilema celui mai bun prieten care nu mai vrea sa te asculte cum te smiorcai dupa ex, care s-a saturat sa te vada doar la party-urile din weekend sau care a obosit sa te astepte în fata blocului, crezând ca te va surprinde. Adica nu mai vrea doar atat, ci mai mult. Regula generala include o ecuatie destul de simpla as zice: fata plus baiat egal dragoste, sex sau distractie. Fata plus baiat niciodata egal prietenie. Bineinteles, sunt multi care sustin ca nu e adevarat, si ca intre un el si o ea poate exista o trainica si reala relatie de amicitie. Ei se incapataneaza sa creada, de exemplu, ca are o amica foarte buna careia poate sa-i povesteasca tot ce are pe suflet, in timp ce ea viseaza la el asa cum el viseaza la o alta.

Recunosc, în timpul liceului preferam sa îmi pierd timpul cu o mâna de colegi pe care îi numeam prieteni doar pentru ca ascultam aceeasi muzica, chiuleam împreuna si gustam aceleasi glume despre profesori. Însa, pe masura ce bancile de liceu au luat forma scaunelor cu masuta, din facultate, prietenii de altadata s-au transformat în personaje chipese, mai înalte si mult mai interesante. Verdictul a luat forma unei întrebari pe cât de serioasa, pe atât de naiva: n-am putea sa fim mai mult decât prieteni?

Drumul de la prieteni la amintiri

De ce este atât de complicat fenomenul? Cu siguranta, felul de a privi lucrurile decide, în fiecare caz, granitele unei relatii. As tinde sa spun ca depinde de fiecare dintre noi pana unde ridicam barierele. Pentru ca, fara voia ta nu este posibil sa se intample ceva ce nu-ti doresti. Deci daca undeva in adancul sufletului vrei mai mult decat o simpla amicitie, acest lucru va iesi la suprafata la un moment dat.

In urma cu mai bine de o luna mi-am rezervat o dupa-amiaza pentru un bun prieten care avea nevoie de niste sfaturi. Cand l-am întâlnit, am avut impresia ca au trecut ani peste noi si am uitat cum sa mai vorbim unul cu celalalt. Se comporta ciudat, se fâstâcea si fuma tigara dupa tigara. Eram ingrijorata pentru ca nu puteam sa scot niciun cuvânt de la el. Ma privea si atat. Nici macar nu zâmbea. Când aproape nu mai aveam rabdare si obosisem sa îl coplesesc cu rugaminti, m-a luat de mana si m-a tras spre el. Sarutul care a urmat m-a zguduit pana în talpi. Era vorba despre el, prieten bun, cu care nu m-as fi imaginat îmbratisata nici intr-o mie de ani. Era vorba despre el, prieten bun care îmi zicea atunci ca s-a indragostit ca prostul si nu stie ce sa faca. Si spun “era” pentru ca acum mi-a ramas doar ca amintire, pentru ca n-am mai ramas nici macar amici. Nu mai pierdem serile împreuna, nu ne mai zâmbim, nu mai vorbim decât despre scoala, vreme si ultimul tip de Cola scos pe piata.

Proba de foc se da în doi

Joaca de-a “cei mai buni prieteni” poate sa aibe totusi si un final fericit. Daca te decizi sa nu depasesti limitele prieteniei, daca iti infrânezi fanteziile, daca nu-ti arati slabiciunile, daca nu cauti scuze sa te distrezi si daca nu te îndragostesti, ai toate sansele sa iti mentii statutul de prieten chiar si fata de prietena ta cea mai buna care, nu-i asa, s-a schimbat mult în ultima vreme. Într-adevar, arata mai bine, e mai vesela si mult mai interesanta decât actuala ta iubita. Te intelegi grozav cu ea. Simti ca îi poti povesti orice si chiar o faci de cate ori ai ocazia.

Ati dormit de câteva ori împreuna si te-ai trezit primul dimineata ca sa te uiti la buzele ei întredeschise ca la o usa care te îndeamna sa pasesti înauntru. Stop! Cam în acest moment ar trebui sa iei o pauza. Cel mai bun sfat este sa cântaresti toate imaginile obraznice care iti trec prin cap cu amintirile nevinovate ale prieteniei voastre, balansându-le cu rabdare pana când iti revine constiinta si întelegerea; o apropiere între doi prieteni nu poate conduce decât la un dezastru emotional, eventual la un scandal monstru. Oricum ar fi, în momentul în care decizi sa o transformi pe prietena ta cea mai buna în iubita, pregateste-te sa-ti iei la revedere de la tot ce ati avut pana atunci: poate nu va potriviti decat ca amici, poate o sa va certati mai des si poate pierdeti un prieten de incredere. Poate.

Cum ti se pare prietena ta cea mai buna?

Bineînteles, exista si exceptii care ma arata cu degetul si ma silesc sa nu mai rascolesc subiectul: exista si relatii de durata care au pornit de la o simpla amicitie. Deci nu se stie niciodata. Oricum ar fi privita, o prietenie între o fata si un baiat e ca un cutit cu doua taisuri: pe orice parte ai vrea sa-l folosesti, nu poti evita sa nu ranesti pe cineva. Asta nu înseamna, totusi, ca nu ai voie sa încerci sa transformi totul intr-o relatie. Sfatul meu ar fi insa sa-ti mentii prietenii pâna la capat ca sa îi poti privi la fel si dupa vacanta de vara care se apropie rapid, cu tot cu soare si cu hormoni nerabdatori sa isi faca de cap. Pâna una alta, cum ti se pare prietena ta cea mai buna?

Autor: Autor MAXIMUM

http://www.studentmax.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s